Abdipaşa'ya dev OSB için görüşler tamam
Abdipaşa'ya dev OSB için görüşler tamam
Bartın'ın Abdipaşa beldesinde kurulacak ve 3 binden fazla kişiye iş imkanı sağlayacak olan Organize Sanayi Bölgesi için kritik bir eşik daha geçildi. Bartın Valiliğinde Bakanlık yetkilileri ve kurum temsilcilerinin katılım sağladıkları toplantıda görüşmeler tamamlandı
Bartın’ın Abdipaşa beldesinde kurulacak ve 3 binden fazla kişiye iş imkanı sağlayacak olan Organize Sanayi Bölgesi için kritik bir eşik daha geçildi. Bartın Valiliğinde Bakanlık yetkilileri ve kurum temsilcilerinin katılım sağladıkları toplantıda görüşmeler tamamlandı.
Bartın’ın Abdipaşa beldesinde inşa edilecek olan Temizlik Madddeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi onlarca fabrikaya ev sahipliği yapacak. Binlerce kişiye istihdam sağlayacak olan Organize Sanayi Bölgesi belde ve çevresinde ekonomik kalkınmanın da temellerini atacak.
Abdipaşa Temizlik Maddeleri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için bugün Bartın Valiliğinde kritik bir toplantı gerçekleşti. Vali Yardımcısı Uğur Karakaya’nın başkanlığında gerçekleşen toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri Mithat Kaya ve Utku Bayrak ile kurum amirleri ve temsilcileri katılım sağladı.
Tüm temsilcilerden olumlu görüş çıktı
İlgili kurum ve kuruluşlardan görüşlerin alındığı toplantı tüm üyelerin olumlu görüş bildirmesiyle beraber Abdipaşa için tarihi bir dönüm noktasının başlangıcı oldu.
Toplantıda Adbipaşa’da Organize Sanayi Bölgesinin kurulacağı alanın 1 / 25 bin ölçekli ve eşik analizi haritası ile 1 / 7 bin 500 ölçekli kadastral haritaları da değerlendirildi.
3 bin kişiye iş-aş imkanı doğacak
Bartın’ın Abdipaşa beldesinde inşa edilecek olan Organize Sanayi Bölgesi yaklaşık 30 fabrikaya ev sahipliği yaparak 3 bin kişiye iş imkanı sunacak.
Organize Sanayi Bölgesindeki istimlak çalışmaları devlet eliyle gerçekleşecek.
Abdipaşa beldesinin teşvikte yatırımcılara çok büyük avantajlar sunulan 6. Bölgede yer alması ise bölgenin cazibesini artıracak.
İstanbul başta olmak üzere deprem riski altında olan bölgelerden taşınmak isteyen çok sayıda fabrika sahibi ve yatırımcı için Abdipaşa Organize Sanayi Bölgesi alternatif bir bölge olacak.
Kısa sürede tam doluluk oranına ulaşması beklenen Abdipaşa Organize Sanayi Bölgesi, Bartın Limanı ve Filyos Limanına kolay ulaşım imkanı sunmasıyla yatırımcıların gözdesi olacak.
Başkan Dönmez’den teşekkür
Bölgede kurulacak organize sanayi bölgesi için üst düzey girişimlerde bulunan ve bu girişimlerini neticeye ulaştıran Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez desteklerinden dolayı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a, Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan’a, AK Parti Bartın Milletvekilimiz Yusuf Ziya Aldatmaz’a ve AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan’a teşekkür etti.
5 bin kişiye ekonomik katkı sunacak
Abdipaşa’da inşa edilecek olan Organize Sanayi Bölgesinin beldenin ve bölgenin kalkınmasında çok büyük ve önemli bir kalkınma yaratacağına vurgu yapan Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, “Son yerel seçimler öncesinde planlamalarını yaptığımız Organize Sanayi Bölgesi projemizde bugün çok kritik bir adım daha atıldı. Bartın Valiliğinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkililerinin de katıldığı toplantı çok olumlu bir şekilde neticelendi. Şunu ifade etmek isterim ki yakın bir zamanda temellerini atacağımız Abdipaşa Organize Sanayi Bölgesi ile beraber bölgemizin kalkınmasına da yön vereceğiz. Kurulacak Organize Sanayi Bölgesi 3 binden fazla kişiye doğrudan iş imkanı sunarken en az 5 bin kişiye de ekonomik katkı sunacak. Bu proje sadece Abdipaşa için değil Ulus ve Kumluca gibi çevre bölgelerimiz ve yine çevre köylerimiz içinde çok kıymetli. Fabrikaların üretime geçmesiyle beraber tüm bu bölgede topyekün bir kalkınma hamlesi başlayacak. Bu kalkınma hamlesi beldemizi göç veren değil göç alan bir noktaya taşıyacak. İnsanlarımız iş için gurbete gitmek zorunda kalmayacaklar. Gençlerimiz ve bilhassa çalışmak, aile ekonomilerine katkıda bulunmak isteyen kadınlarımız Abdipaşa’da iş imkanına kavuşacaklar.” Dedi.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.