Sahte altın operasyonu düzenlenerek 10 kişi gözaltına alındı

Dünya 25.04.2026 - 21:56, Güncelleme: 25.04.2026 - 23:17 141 kez okundu.
 

Sahte altın operasyonu düzenlenerek 10 kişi gözaltına alındı

Sahte altın üretip kuyumcu ve döviz bürolarını dolandırdıkları belirlenen şüphelilere yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alınırken, aramalarda 3 milyon 850 bin lira değerinde çek ele geçirildi.
 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 'Kaçakçılık Kanununa Muhalefet', 'Nitelikli Dolandırıcılık', 'Resmi Belgede Sahtecilik' ve 'Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında; şüphelilerin sahte altın üretmek ve satmak amacıyla dolandırıcılık yaptıkları kuyumculara ve döviz bürolarına sahte altınları satarak zarara uğrattıkları ve bu sayede haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Sahte altın üretip kuyumcu ve döviz bürolarını dolandırdıkları belirlenen şüphelilere yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alınırken, aramalarda 3 milyon 850 bin lira değerinde çek ele geçirildi. Şüphelilerden örgüt lideri olduğu değerlendirilen Yüksel Atabay ile birlikte 2 kişi tutuklandı. Diğer şüphelilerin işlemleri sürüyor. Soruşturma kapsamında teknik ve fiziki takip sonucu, örgüt lideri olduğu öne sürülen Yüksel Atabay ile 1 şüpheli tutuklandı. Yüksel Atabay ile birlikte hareket ettiği belirlenen 8 şüpheli ise gözaltına alındı. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik İstanbul'un 5 ayrı ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda nakit para, silah ve 3 milyon 850 bin lira değerinde çek ele geçirildi. Şüphelilerden örgüt lideri olduğu değerlendirilen Yüksel Atabay ile birlikte 2 kişi tutuklandı. Diğer şüphelilerin işlemleri sürüyor.   İstanbul Emniye 
Sahte altın üretip kuyumcu ve döviz bürolarını dolandırdıkları belirlenen şüphelilere yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alınırken, aramalarda 3 milyon 850 bin lira değerinde çek ele geçirildi.

 İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından 'Kaçakçılık Kanununa Muhalefet', 'Nitelikli Dolandırıcılık', 'Resmi Belgede Sahtecilik' ve 'Suçtan Kaynaklanan Malvarlığı Değerlerini Aklama' suçlarından yürütülen soruşturma kapsamında; şüphelilerin sahte altın üretmek ve satmak amacıyla dolandırıcılık yaptıkları kuyumculara ve döviz bürolarına sahte altınları satarak zarara uğrattıkları ve bu sayede haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi.

Sahte altın üretip kuyumcu ve döviz bürolarını dolandırdıkları belirlenen şüphelilere yönelik operasyonda 10 kişi gözaltına alınırken, aramalarda 3 milyon 850 bin lira değerinde çek ele geçirildi. Şüphelilerden örgüt lideri olduğu değerlendirilen Yüksel Atabay ile birlikte 2 kişi tutuklandı. Diğer şüphelilerin işlemleri sürüyor.

Soruşturma kapsamında teknik ve fiziki takip sonucu, örgüt lideri olduğu öne sürülen Yüksel Atabay ile 1 şüpheli tutuklandı. Yüksel Atabay ile birlikte hareket ettiği belirlenen 8 şüpheli ise gözaltına alındı. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik İstanbul'un 5 ayrı ilçesinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda nakit para, silah ve 3 milyon 850 bin lira değerinde çek ele geçirildi.

Şüphelilerden örgüt lideri olduğu değerlendirilen Yüksel Atabay ile birlikte 2 kişi tutuklandı. Diğer şüphelilerin işlemleri sürüyor.

 

İstanbul Emniye 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gundemhaberajansi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.