Yangınlarına Karşı Alarm

Siyaset 30.04.2026 - 17:28, Güncelleme: 30.04.2026 - 17:33 98 kez okundu.
 

Yangınlarına Karşı Alarm

Vali Dr. Nurtaç Arslan, tüm kurumlara teyakkuz talimatı verdi vatandaşlara 112 uyarısı!
Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında “Orman Yangınları ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirildi. Bartın Valiliği 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda, il genelinde yangın riskine karşı alınacak önlemler masaya yatırıldı. Toplantıda, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü tarafından gündem maddelerine ilişkin kapsamlı bir bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumun ardından konuşan Vali Arslan, yangın çıkma ihtimali yüksek bölgelerde önlemlerin artırılması, ilgili kurumların müdahaleye hazır bulunması, devriye sürelerinin sıklaştırılması ve ormanlık alanlardaki izleme faaliyetlerinin yoğunlaştırılması talimatını verdi. Orman yangınlarının büyük oranda insan kaynaklı olduğuna dikkat çeken Vali Arslan, “Yangınların yüzde 91’i insan kaynaklı, yüzde 74’ü ise ihmal ve dikkatsizlik sonucu çıkıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın daha duyarlı olması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Yangın ihbarlarında zaman kaybının ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirten Arslan, vatandaşların acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramalarının hayati önem taşıdığını vurguladı. Toplantıya Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Vali Yardımcısı, ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutan Vekili, Zonguldak Orman Bölge Müdürü ile ilgili kurum amirleri ve yetkililer katıldı. Toplantı sonunda, Bartın’da olası orman yangınlarına karşı tüm tedbirlerin kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.
Vali Dr. Nurtaç Arslan, tüm kurumlara teyakkuz talimatı verdi vatandaşlara 112 uyarısı!

Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan başkanlığında “Orman Yangınları ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı” gerçekleştirildi. Bartın Valiliği 15 Temmuz Şehitleri Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıda, il genelinde yangın riskine karşı alınacak önlemler masaya yatırıldı.

Toplantıda, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü tarafından gündem maddelerine ilişkin kapsamlı bir bilgilendirme sunumu yapıldı. Sunumun ardından konuşan Vali Arslan, yangın çıkma ihtimali yüksek bölgelerde önlemlerin artırılması, ilgili kurumların müdahaleye hazır bulunması, devriye sürelerinin sıklaştırılması ve ormanlık alanlardaki izleme faaliyetlerinin yoğunlaştırılması talimatını verdi.

Orman yangınlarının büyük oranda insan kaynaklı olduğuna dikkat çeken Vali Arslan, “Yangınların yüzde 91’i insan kaynaklı, yüzde 74’ü ise ihmal ve dikkatsizlik sonucu çıkıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın daha duyarlı olması gerekiyor” ifadelerini kullandı. Yangın ihbarlarında zaman kaybının ciddi sonuçlar doğurabileceğini belirten Arslan, vatandaşların acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramalarının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Toplantıya Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Vali Yardımcısı, ilçe kaymakamları, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutan Vekili, Zonguldak Orman Bölge Müdürü ile ilgili kurum amirleri ve yetkililer katıldı. Toplantı sonunda, Bartın’da olası orman yangınlarına karşı tüm tedbirlerin kararlılıkla sürdürüleceği belirtildi.

ders çalışma, masa ve yazı görseli olabiliryazı görseli olabilir

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gundemhaberajansi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.