Kastamonu'da korkutan yangın: Samanlık, odunluk ve 30 dönüm arazi yandı

Asayiş 11.08.2025 - 20:28, Güncelleme: 11.08.2025 - 20:28 7212+ kez okundu.
 

Kastamonu'da korkutan yangın: Samanlık, odunluk ve 30 dönüm arazi yandı

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde çıkan yangında bir samanlık, odunluk ve yaklaşık 30 dönüm arazi zarar gördü.
Edinilen bilgiye göre, Tosya ilçesine bağlı Yağcılar köyünde bir arazide henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine köye Tosya Orman İşletme Müdürlüğü, Tosya Belediyesi itfaiye ekipleri ve yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında bir samanlık, odunluk ve yaklaşık 30 dönüm tarım arazisi yandı. Köy muhtarı Osman Namlı, yangının anız yakılmasından kaynaklanmış olabileceğini ve yapılacak incelemeler neticesinde sebebinin kesinleşeceğini ifade etti. Yangınla ilgili inceleme başlatıldi. Öte yandan, Yağcılar köyünde 2024 yılında çıkan yangında 42 ev yanmıştı.
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde çıkan yangında bir samanlık, odunluk ve yaklaşık 30 dönüm arazi zarar gördü.

Edinilen bilgiye göre, Tosya ilçesine bağlı Yağcılar köyünde bir arazide henüz belirlenemeyen bir sebeple yangın çıktı. Yangını gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine köye Tosya Orman İşletme Müdürlüğü, Tosya Belediyesi itfaiye ekipleri ve yangın söndürme helikopteri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında bir samanlık, odunluk ve yaklaşık 30 dönüm tarım arazisi yandı.
Köy muhtarı Osman Namlı, yangının anız yakılmasından kaynaklanmış olabileceğini ve yapılacak incelemeler neticesinde sebebinin kesinleşeceğini ifade etti. Yangınla ilgili inceleme başlatıldi.
Öte yandan, Yağcılar köyünde 2024 yılında çıkan yangında 42 ev yanmıştı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve gundemhaberajansi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.