Et üretim şirketlerindeki personel yetersizliği nedeniyle eşinin işlerini hafifletmek için yaklaşık 20 yıl önce başladığı kasaplık mesleğini sürdüren Maden, gösterdiği bu çabayla kasaplık mesleğini sadece erkeklerin değil, kadınların da yapabileceğini kanıtlıyor.
Eşiyle birlikte 3 kuşak dede mesleğini sürdürmenin mutluluğunu yaşayan Maden, hayvanın besiciliğinden kesim sürecine kadar tüm işleri yapabiliyor.
Maden, yaptığı açıklamada, kasaplık mesleğine yaklaşık 20 yıl önce başladığını söyledi.
Kasaplık mesleğinin dışarıdan bakıldığında zor görüldüğünü ancak mesleğin çok kolay olduğunun altını çizen Maden, “Yıldır eşim kasap eşime yardımcı oluyorum. Eşime bu meslek deden yani yıllar öncesinden kalma bir meslek. Bir gün hayvan keserken eşimin işi çıktı, iş başıma kaldı bende hayvanı yüzmeye başladım, dükkana hazır hale getirdim. İşte böyle kesme işine başladım. Bu mesleği yıllarca eşime yardım amaçlı yaptım. Boş kaldığım zamanlarda da dükkanımıza gelip müşterilerimizle de ilgilendim. Güzel bir meslek çok güzel, tavsiye edebilirim dışarıdan görüldüğü gibi zor bir meslek değil, herkes yapabilir. Bayan yapamaz diye bir şey yok, isteyince yapılabiliyor.” ifadelerini kullandı.
Maden’in eşi 49 yaşındaki Hüseyin Maden de, ‘Kasap Sarı’ lakaplı Ulus ilçesinde kasaplık mesleğiyle uğraştığını belirterek, şöyle konuştu:
“İlk önce aile şirketiyle birlikte başladık. Sağ olsun eşim yardımcı olmaya başladı, her işin ucundan tuttu. Eşimin katkılarıyla büyük bir şirket kurduk, profesyonel olmaya çalışıyoruz. 15-20 kişilik ekibimizle bu işi götürmeye çalışıyoruz. Şirketin kuruluşunda eşimin ve çocuklarının çok desteği var. Aile şirketi olduğumuz onların çok emeği var. Bir bayan olarak hiç bir zaman ‘biz bayanız, biz bu işi yapmayız’ demediler hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”